17 Mai er over oss og alle spør om hva man skal spise.
Jeg har i lengre perioder nå jagtet på den perfekte ostekaken. Jeg lagde en fantastisk god varmbakt ostekake, men den manglet den lette følelsen. Så har jeg forsøkt meg på utallige kaldbakte ostekaker og lett etter friske smaker og lett konsistens. Den skulle smake litt Norsk tenkte jeg.
Tilslutt nå har jeg kommet fem til en fantastisk sammensetning av en to lags ostekake. Den har smaker som lime, jordber, vanilje og ikke minst en utsøkt ostesmak forsterket av seterrømme.
Denne krever ingen kokkekunnskaper, så hiv deg uti baksten av verdens beste 17 mai kake
DETTE TRENGER DU:
1 pk jordbær
1 pk blåbær
2 pk fløte
1 beger seter rømme
2 ts vanilje essens
600 g philadelphia
12 digestive kjeks
100 g meierismør
1 pk jordbærgele
1 pk sitrongele
Sukker til smaksetting.
(Rød gelefarge om du ønsker rødere krem. Som vist på bildet)
SLIK GJØR DU DET:
Om du har foodprocessor så bruk gjerne det. Gjør klar kakeform, gjerne med bakepapir i bunn.
Knus alle kjeksene til de er helt smuldret. Smelt meierismøret og ha over. Rør godt sammen og hell over i form.
Klem kjeksblandingen godt ut i bunn av formen og sett den kaldt.
Kutt opp jordber i 4 biter, men spar noen hele til pynt på toppen av kaken. Strø de oppkutta jordbæra over kjeksbunnen.
Kok opp 2,5 dl vann og bland inn jorbærgelepulveret. Når det har løst seg opp har du 300 g philadelphia oppi og visper til osten er løst opp. Når blandingen har fått romtemperatur, pisker du en pk kremfløte til den er stiv og bland inn med resten. Ha en halv pakke seterrømme oppi til slutt og bland alt godt.
(vi brukte rød gelefarge oppi blandingen for å få en rødere farge, men dette er ikke nødvendig for smaken sin skyld) Hel så blandingen forsiktig over bunnen. Jeg brukte ikke hele blandingen, men sørget for at alle jordbærene var godt druknet.
Sett kaken i fryseren (stivner raskere) mens du begynner på toppdelen-den hvite.
Kok opp nye 2,5 dl vann og bland sitrongelen. Når det har løst seg opp tar du 300 g philadelphia, og resten av seterrømmen og blander det til det har løst seg opp. Ha 2 ts vaniljeessens oppi og smak til med ønsket mengde sukker (ca 2 ts). Pisk en pk kremfløte og bland inn med resten.
Kjenn om kaken du har satt kaldt har stivnet og ta kaken frem.
Strø blåbær over jorbærtoppen og hell forsiktig over den hvite blandingen. Fyll opp så alle blåbæra er druknet.
Sett så kaken kaldt til den er stivnet (ca 1-2 timer)
Pynt toppen av kaken med bærene du har igjen samt noen mynteblader.
Kombinasjonen av ostekremen og friske bær er helt nydelig. Denne kaken kan ikke slå feil. Det tok med alt i alt 1 time og sette den sammen før den skulle avkjøles for siste gang. Enkel og rask og lage. Barna kan også bidra med masse hjelp til denne enkle kaken.
GRATULERER MED DAGEN DEN 17 MAI OG NYT KAKEN.
Nich & Kat
1 kommentarer:
Den så kjempe god ut Katrine :)
Good 17.mai til deg og Nich :)
Klem fra Irene :)
Legg inn en kommentar