søndag 29. mai 2011

Bløtkake med hvit sjokkolade.

Har fått litt dilla på kaker i det siste, så nå blir det litt av det fremover....

Vi har nylig feiret en 5 års dag her hjemme, og gutten ønsket seg bløtkake. Har aldri bakt det før så jeg sjekket litt rundt og hentet litt tips fra de proffe kake bakerene i familien, la til noen detaljer selv og vips var en deilig bløtkake født. 
Sukkerbunnen er vel den som skiller seg fra normalen, den er blitt blandet med smeltet hvit sjokolade. Kremen har en stor dose melis i seg samt vaniljestang. 
Denne ble veldig godt likt av familie og naboer, så jeg deler med dere også.

DETTE TRENGER DU:

(bunnen bakes i tre former/3 ganger)

Sett ovnen på 180 grader.
Legg bakepapir i en rund form- standard str.
(kjøkkenmaskin er komfortabel, men ikke avgjørende)

55 g mel
2 egg
4 SS sukker
50 g hvit sjokolade

Dette er pr bunn som blir ca 2 cm tykk. 

Miks egg og sukker til det får en tykk konsistens. Sikt melet over og bland inn med en metallskje. Smelt sjokoladen og bland inn i røren. Hell røren i formen og stek på nederste rist i ca 20 min.
La bunnen kjøles helt ned på rist og legg tilbake i formen (husk bakepapir i bunn)

(kremen)

6 dl kremfløte
2 dl melis
1 vaniljestang

Dette brukte vi som smakstilsetning, men kan byttes ut med andre bær og juice.
1 beger ferske jordbær
Ferskpresset appelsinjuice
Strøssel

Pisk kremen med melisen og skrap vaniljestangen og bland det inn med kremen. Når den er fyldig og "stiv" er den klar.

Legg bakepapir på ett serveringsfat og legg første bunne på. Bruk litt ferskpresset appelsinjuice og ta noen SS (ca 6 SS) med juice og spre det over bunnen. Så legg ett lag med krem etterfulgt av ett lag med biter av ferske jordbær. 
Legg så bunn nr 2 og frukt denne med litt appelsinjuice (ca 6 SS) juice. Dekk over med krem etterfulgt av ett lag med ferske biter av jordber. Så topplokket. Spre over godt med krem og dekk rundt kanten på kaken. 
Nå kan du pynte kaken på toppen med det du måtte ønske. Jeg brukte jordbærene til å lage ett 5 tall og litt strøssel. Sett kaken i kjøleskap utenom servering.

Nyt kaken og nyt Sønndagen!

Nich & kat


0 kommentarer: