onsdag 5. mai 2010

Hjemmelaget Ravioli

Oooooh la la..... når du begynner å leke med pasta, så får du et kick når du oppdager smaks og tekstur forskjellen. Vi har da ikke gått til innkjøp av pasta presse enda, men måltidene har funka kjempebra for det.
Denne gangen gikk vi for Ravioli. Barna elsker det og man kan nesten fylle de med hva som helst, til glede for alle i hjemmet. Fantasien er det eneste som stopper deg her på hvor mange forskjellige varianter man kan lage, men har får dere vår variant...Dette trenger du:

6 egg
3 kopper mel++
1,5 ts salt

Fremgangsmåte:

Sikt melet og lag en slags grop ut av det og hell eggene i midten. Visp eggene og saltet mens det ligger i gropen. Vend eggene og melet inn i hverandre litt og litt av gangen, bruk gjerne fingrene, til du har en myk deig.
Så skjevler du ut ett stort flatt stykke med deig. Legg ønsket fyll på deigen med en skje, og la det vere litt mellomrom mellom hver. Skjær ut firkanter med en pizza kniv og klem dem godt igjen rundt alle kantene.
Dette er også en ting barna kan hjelpe til med, og gjør det med stor  presisjon;)

Når all pastaen er klar til koking, legger du de over i en kokende kjele med vann og tilsett litt olje og salt.
Koke tid- ca 8 min.

Kjøttsausen er som sagt valgfri etter hva du selv ønsker, men legger ut vår variant her om den kunne friste...Kjøttsausen:500 gram kjøttdeig
2 bokser hakkede tomater
2 fed hvitløk
2 ss tomatpurre
1 terning med buljong
1/2 beger med ricotta
1 neve med ferskhakket oregano

Stek kjøttet til det er brunt og ha i tomatene, pesto, tomatpure, buljong og oregano. La dette putre litt. Til slutt har du i ricottaen.

    
Håper dette vil smake.

Nich og Katrine      

Ps følg Bloggen vår og bli oppdatert på våre nye retter,    

2 kommentarer:

Pernille sa...

liker veldig godt bloggen deres! mange fine oppskrifter :)

Kristin sa...

Denne lasagnen var nydelig!