lørdag 3. april 2010

Kake Men


       
        "Dette er skikkelig gøy"


Lyst å finne på noe gøy med barna? Prøv dette. Kakemen er vel mest kjent som kaker man baker til Jul, men lag dine egne tradisjoner og bruk dem i flere anledninger. Vi har laget dette som Påskekaker i år, og gutta synes den er gøy å bestemme selv hvordan form kakene skal ha og ikke minst male de med konditorfarge etterpå. Stikk hull med sugerør så kan du henge de opp på "Påsketreet" deres også (om dere har laget). De smaker super godt både for store og små.....

Dette trenger du:


100 gram margarin
3 dl sukker
1 liter hvetemel
1 ts natron
2 dl melk

Slik gjør du det:


Ha alt det tørre i en bolle. Smelt smøret, bland det med melken og ha det over i bollen. Bland alt sammen til en fast smidig deig. Man kan la det stå en time for at alt skal trekke seg inn i hverandre selv om deigen kan bli litt klissete og må da ha litt mere mel for å skjevle. Eller du kan sette igang med en gang.
Skjevle ut deigen til den er ca en halv cm tykk. Trykk ut deigen med pepperkakeformer og eventuelt lag hull til oppheng med ett sugerør etterpå.
Deigen tillsvarer ca to til tre brett med kaker og kan settes rett inn i ovnen.

Stekes på 200 grader i 6-8 minutter

La kakene kjøle seg i  noen minutter til den er blitt litt kjøligere og la barna male de med konditorfarge (fåes i alle matvarebutikker).

Ha det gøy med denne...

Nich og Katrine

0 kommentarer: