fredag 2. april 2010

Irish stew ala CarliePåsken er over oss, og vi feirer den i hovedstaden denne gangen. Vi har som mål at hver dag skal være fyllt av kos og god mat, så da pyntes det opp i spisestua til hver måltid. Barna synes det er spennende å spise mat når det ser ekstra pent ut på bordet. 
Her hjemme er det stor interesse for kjøtt om dagen, men må inrømme at vi noen ganger står litt fast på nye ideer. I dag gikk vi for en verson av Irish stew, men med mye mere grønnsaker enn orginalen. Barna elsker denne tiltross for alle grønnsakene, og selv om de kan bli plukket ut av andre retter, spiser de alt fra denne.

Dette trenger du:

1 sellerirot
1 persillerot
6 gulerøtter
1 purreløk
1 kålrot hode
5 poteter normal str
2 laurbærblad
2-4 bulijong terninger
4 store nakkekotteleter, evt annet kjøtt
salt og pepper

Slik gjør du:


Sett på stekepannen, ha i godt med melange, ha i kotteletene, tisett salt og pepper på begge sider og stek til de er litt crispy. Hell over ca 4 dl vann og la det koke opp under lokk. Mens denne prosessen foregår, skreller du, og kutter opp grønnsakene i store biter. Legg grønnsakene over i en stor kjele og hell opp med vann til du har nådd kanten av grønnsakene og sett det til koking. Ha i bulijongterningene og laurbærbladene.
Når kotelettene har kokt litt, skjærer du opp kotteletene i store terninger og heller det over i grønnsaksgryta med all kraften som er igjen i stekepannen. La alt få ett oppkok.
Smak deg fram om du treneger mere salt og pepper. Kjenn etter at grønnsakene har ønsket konsistens og server.

                        Vi serverete med Bris til barne og selvfølgelig en irsk kilkenny til mor og far.Nyt resten av ferien...

Nich & Katrine

0 kommentarer: