fredag 2. april 2010

Hjemmelaget Lasagne




Mandagens middagsvalg falt på hjemmelaget Lasagne. Og når vi sier hjemmelaget betyr det at pastaen også er laget fra bunn. Det er faktisk ikke så vanskelig hvis man bare tar seg tid.
Vi kjørte en ganske plain lasagne denne gangen, men føl dere fri til å legge til de grønnsakene dere selv måtte ønske.

Begyn med å lage pastadeigen:



6 egg
5 dl mel ++ (legg til mer om konsistensen er for bløt)
1.5 ts salt


Fremgangsmåte:

Sikt melet og lag en slags grop ut av det og hell eggene i midten. Visp eggene og saltet mens det ligger i gropen. Vend eggene og melet inn i hverandre litt og litt av gangen, bruk gjerne fingrene, til du har en myk deig.





 Kna deigen med knytteneven, og la den gjerne hvile i 10 min under et håndkle.
Etter dette begyner en forholdsvis tung prosess med bretting og rulling, til du har en god deig.




Skjevl så ut en stor flate men passe tynn deig. Skjær ut plater som passer formen din og ha de klar til du skal blande inn kjøttsausen i formen.

Kjøttsausen:

500 gram kjøttdeig
2 bokser hakkede tomater
2 ss pesto
2 ss tomatpurre
1 terning med buljong
1/2 beger med ricotta
1 neve med ferskhakket oregano

Stek kjøttet til det er brunt og ha i tomatene, pesto, tomatpure, buljong og oregano. La dette putre litt. Til slutt har du i ricottaen.

Bechamel sausen:

25 gram smør
25 gram mel
3 dl melk
40 gram parmesan
Raspet muskatnøtt -smak til etter ønsket mengde.

Videre fremgangsmåte:

Da har du kjøttsausen klar og bechamel sausen klar. Da tar du halvparten av kjøttsausen og blander det med alt av bechamelsausen. Dette brukes lagvis i lasagnen. Resten av kjøttsusen brukes ved siden av retten når den er servert på tallerkenen.



Da begynner du å bygge opp lasagnen. 
Først ett lag med ferdigblandet kjøttsaus. Over dette legger du den ferdigskjevlede pastaen over som ett lokk. Dette gjenntar du til du har fult opp formen til toppen. Til slutt drysser du over atter 40 gram med Parmesan og setter den i forvarmet ovn i ca 30 min på 200 grader.

Server med salat og brød.

Nyt måltiden.

Nich og Katrine

1 kommentarer:

Pretty Pink Bird sa...

Denne var fantastisk god!