fredag 26. mars 2010

Orginale Irish Coffee

Ahhh....helg. Alltid deilig med helg selv om ukene på en eller annen måte bare blir kortere og kortere.
Dette har vert en uke med mye innhold og da er det det ingen ting som er bedere enn å nyte en deilig Irish med sine kjære og venner.

Men trodde du at du hadde smakt den perfekte Irish? Du har nok tatt feil...det gjorde hvertfall vi.

Irish har vært en kjent drink som vi i flere år har satt pris på, men for to år siden da vi var på par tur til Dublin forandret det seg. Etter en omvisning på Old Jameson Destillery, prøvesmaking av whiskey og en servering av Irish deretter, forandret alt seg.
Jeg hadde faktisk aldrig smakt irish før da, alt vi blir servert her hjemme i Norge som kalles Irish er totalt misslevert spør du meg.
Kaffen er ofte fryktelig sterk, altfor mye sukker eller bare en pinne full av sukker som ikke løser seg ordentlig opp før drinken er tom. Det verste er at drinken ikke røres inn før kremen legges over til
                                                                                   slutt, og da gjerne med bruk av kremsprøyte.
Da sitter du der med en suppe av alt som er feil.                                                                                  

Dette er jo slik vi er vant til den og godtar det, men prøv å lag den etter oppskriften vi legger ut her og smak forskjellen selv.
Vi har i ettertid servert denne på flere festlige anledninger, og alle er enig om at det finnes ikke noe bedre versjon enn denne.

Dette trenger du av ingredienser:

Jameson
Kremfløte
Brunt strø sukker
Kaffe (må ikke være syrlig)

Dette trenger du av utstyr:

Orginale Irish glass (se bildet)
Cl måler
Håndshaker
T-skje

                                                                                  Slik gjør du:

     Trakt en liter kaffe. Da ville du vanligvis ha i ca 6
     skjeer kaffe, men her velger du kunn 4.
     Ta en T-skje brunt strøsukker i Irish glasset.
     Fyll opp med 3,5 cl Jameson, ikke 4 cl som serveres
     oftest.
     Hell over kaffen, men la det være ca en cm igjen til
     toppen av glasset.
     Rør alt sammen  til sukker har smeltet. Hell
     krem fløten over i håndshakeren og rist i ca 30 sek.
     Kremen skal være fyldig, og litt rennende altså
     ikke stiv. Ta T-skjeen og hold den rett
     over kaffen i glasset.
     Hell så kremen fra shakeren rolig over skjeen
     som da vil spre seg som ett lokk over kaffen uten å
     blande seg inn i kaffen.
     Drikk den rett fra glasset og server den aldri med
     sugerør eller noe annet oppi. Meningen er at du skal
     suge i deg kaffen gjennom kremen. Kremen fungerer
     også som ett lokk for at whiskey´n ikke skal
     fordampe.

     Test dette selv og dere skjønner hva vi mener:)
  
                                                                                 Få høre hva dere syns når dere har smakt den og
                                                                                 gi oss en tilbakemelding

God Helg fra Nich og Katrine

3 kommentarer:

diana sa...

fikk dette servert av fru carlie en gang og jeg sier bare nam nam

LykkeLIna sa...

Dette er verdens beste Irish, me love. Kommer over når som helst for en :0)

Carlie´s Kitchen sa...

We know! Må vel lage en Irsk aften da...