Dette har vert en uke med mye innhold og da er det det ingen ting som er bedere enn å nyte en deilig Irish med sine kjære og venner.
Men trodde du at du hadde smakt den perfekte Irish? Du har nok tatt feil...det gjorde hvertfall vi.
Irish har vært en kjent drink som vi i flere år har satt pris på, men for to år siden da vi var på par tur til Dublin forandret det seg. Etter en omvisning på Old Jameson Destillery, prøvesmaking av whiskey og en servering av Irish deretter, forandret alt seg.
Jeg hadde faktisk aldrig smakt irish før da, alt vi blir servert her hjemme i Norge som kalles Irish er totalt misslevert spør du meg.
Kaffen er ofte fryktelig sterk, altfor mye sukker eller bare en pinne full av sukker som ikke løser seg ordentlig opp før drinken er tom. Det verste er at drinken ikke røres inn før kremen legges over til
slutt, og da gjerne med bruk av kremsprøyte.
Da sitter du der med en suppe av alt som er feil.
Dette er jo slik vi er vant til den og godtar det, men prøv å lag den etter oppskriften vi legger ut her og smak forskjellen selv.
Vi har i ettertid servert denne på flere festlige anledninger, og alle er enig om at det finnes ikke noe bedre versjon enn denne.
Dette trenger du av ingredienser:
Jameson
Kremfløte
Brunt strø sukker
Kaffe (må ikke være syrlig)
Dette trenger du av utstyr:
Orginale Irish glass (se bildet)
Cl måler
Håndshaker
T-skje
Slik gjør du:
Trakt en liter kaffe. Da ville du vanligvis ha i ca 6
skjeer kaffe, men her velger du kunn 4.
Ta en T-skje brunt strøsukker i Irish glasset.
Fyll opp med 3,5 cl Jameson, ikke 4 cl som serveres
oftest.
Hell over kaffen, men la det være ca en cm igjen til
toppen av glasset.
Rør alt sammen til sukker har smeltet. Hell
krem fløten over i håndshakeren og rist i ca 30 sek.
Kremen skal være fyldig, og litt rennende altså
ikke stiv. Ta T-skjeen og hold den rett
over kaffen i glasset.
Hell så kremen fra shakeren rolig over skjeen
som da vil spre seg som ett lokk over kaffen uten å
blande seg inn i kaffen.
Drikk den rett fra glasset og server den aldri med
sugerør eller noe annet oppi. Meningen er at du skal
suge i deg kaffen gjennom kremen. Kremen fungerer
også som ett lokk for at whiskey´n ikke skal
fordampe.
Test dette selv og dere skjønner hva vi mener:)
Få høre hva dere syns når dere har smakt den og
gi oss en tilbakemelding
God Helg fra Nich og Katrine
3 kommentarer:
fikk dette servert av fru carlie en gang og jeg sier bare nam nam
Dette er verdens beste Irish, me love. Kommer over når som helst for en :0)
We know! Må vel lage en Irsk aften da...
Legg inn en kommentar