lørdag 6. mars 2010

Champignon kroketter


Denne retten har jeg tatt med meg fra min egen barndom. Mamma og Pappa lagde ofte denne som Lørdags mat når familien min skulle kose seg. Da var det stor hygge på kjøkkenet med tilberedning og en fornøyd gjeng rundt bordet når vi skulle smake på...mmmmm.
I går lagde jeg denne til min familie for første gang etter ett par tlf til mamma og pappa for å få vite de rette inngridiensene.
Gutta hjalp meg å kutte champignoner og rørte sammen "sausen".  Kritikken var til å rødme av på hvor godt de synes det var når vi skulle smake på det ferdige resultatet.

  "Mmm! -det  smaker helt herlig mamma!" Dennis snart 4.
"Dette er så godt og jeg klarer ikke spise opp..." Dominic snart 6 (valgte å ta den som positiv)
"Wow. Dette var spennende"Nich snart 33

Dette trenger du:

1 pose med fersk champignon
1 pk bacon
1 pk mat fløte
1 beger creme fraiche
Terteskjell
Baguetter
Eventuelt salat, tomat etc

Slik gjør du:

Skjær bacon og champignon i passe store biter. Stek så bacon til den er litt sprø. Ha oppi den kutta champignonen og la det steke sammen til fargen er gyllen. Hell så over en pk fløte og et beger creme fraiche og la dette putre litt mens du smaker til med salt og pepper.

Kokken anbefaler å tilsette ca 4 cl whiskey eventuelt cognac i sausen.
Det gir retten det lille ekstra.

Hel blandingen over i ildfast form, dryss over med litt ost og sett retten i ovnen i ca 20 min på 200 grader.

Server med terteskjell eller bare rett over på tallerken med nystekte baguetter.
Vi prøvde oss med ovnsbakte tomater til og det kan anbefales.

En mektig rett med himmelske smaker.

            Her vist med treteskjell


0 kommentarer: