lørdag 20. februar 2010

Pytt i Panne


...eller en enklere utgave til de minste med pølse og poteter.

God morgen og god helg.
Perfekt med en pytt i panne til frokost på en lørdags morgen. Og siden det mer eller mindre er snøstorm i Oslo akkurat nå, så gidder hvertfall ikke jeg gå ut døra. Da blir det inne kos og sikkert masse digg mat.
Skal vi lage en god frokost?-roper Nich fra stua...hmm... Sjekker kjøkkenet:

Grønn paprika
Gul løk
Poteter
Champingnon
Røkte kjøtt pølser
Melange
Perfekt...med pytt i panne. 

Dette er jo ikke serlig hokkus pokkus, men begyn med å kutte alle ingrediensene i litt små biter. Steke   champingnonen alene først siden den suger til seg det meste av fukt og krydder med en gang. Legg så med potetene. Etter ett par minutter har du i resten av ingrediensene og stek til alt har fått en litt gylden farge. Legg over på en tallerken og stek ett egg til hver etterpå.
Legg ved noe brød, salat, dressing eller det du ønsker til.

TIPS TIL Å STEKE EGG:

Om du er sånn som meg som ikke kan fordra den snerken på toppen av egget, men fremdeles ønsker flytenede plumme så les her:

Sett plata på middels til høy varme. Ha i godt med melange. Når smørret er smeltet knekker du eggene i stekepanna. Når du ser egget har fått den hvite fargen begynner du å skuffe med stekespaden det boblende smørret over plummen og hviten. Da vil det omsider forsiktig steke oversiden av eggen uten å gjennomsteke plummen.

God frokost/lunsj alle sammen.
Og følg med senere i dag, da kommer flere retter vi har hatt i det siste.

Nich og Katrine

0 kommentarer: