fredag 26. februar 2010

Kokken anbefaler...




Vi fikk den snodigste anbefalingen fra kokken selv her noen uker tilbake. 
Ble fortalt litt om molekylær gastronomi, dvs vitenskap innen kokkekunst og at man kan finne smaker som har nesten samme molekylære oppbygning. 
Han anbefalte oss og prøve sjokolade sammen med muggost!!! 
Må ærlig innrømme at vi rynket fjorten ganger på nesen, men sånn i utganspunktet så elsker vi jo smaken av begge deler hver for seg. 
Vel...vi hadde det i minnet, men tok en stund før vi turte å prøve, og da ble det mørk trøffelsjokolade med Dane Bleu og Gorgonzola ost.

WOW...noen som har sett Rattatoui??? Tegnefilmen. Han forklarer broren sin om hvordan mat kan oppleves som små fyrverkeri av ren mat glede i munnen. Vel dette er akkurat som det han forklarer. 
Nich og jeg spiste på Buffet og smakte på litt forskjelig først før vi begge dristet oss mot muggost og sjokolade. En bit i munnen....oh my God....fyrverkeri sier du? For å si det sånn, så ble middagen den dagen, kun det. 
Forsøkte med en vin "Chateuneuf de Pape"  som skulle passe både til sjokolade og mugg ost. 

Folkens, prøv dette hjemme.

Du blir overasket.
Nich og Kat


0 kommentarer: