tirsdag 23. februar 2010

Banankake med raspet Sitron.



Det slo meg for noen dager siden, at det beste jeg viste som barn, var Banankake. 
Samtidig slo det meg at dette hadde jeg ikke smakt på 20 år... Så helt ut av karakter, begynte jeg å bake.
Og jeg har bakt den 2 dager på rad, og den smaker nydelig etter hvilken som helst rett, og jaggu var den fin til frokost også. 

Du trenger:

2 egg
1 og 2/3 dels dl sukker
75 gram smeltet margarin
2 modne Bananer
Revet skall av en halv Sitron
2 SS Sitronsaft
3 og 1/2 dl Hvetemel
1 og 1/2 ts bakepulver

I ovnen 180 gr. i ca 45 min

Slik gjorde jeg:

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker
Mos Bananene 
Tilsett Banan/Sitron/Sitronsaft
Sikt i hvetmel med bakepulver

Bland alt forsiktig sammen, og hell i en godt smurt brødform.

Stek kaken!

Dennis synes egentlig at han var for liten til å mose Bananer, men han ELSKER å knuse egg, og begyner faktsik å bli ganske god på dette, fordi han ofte får lov å prøve. Skall kan plukkes ut før visping, men barn tilgir ikke å bli utelatt fra bakeprossesen, hvertfall ikke våre småkokker.

Kaken smaker helt ypperlig med litt Philadelphia ost, og/eller Eplemos. Mmmmmm....

Nicholas


1 kommentarer:

Unknown sa...

Dette skal snart prøves her hjemme, gode minner fra barndommen :-)

-LC-