søndag 25. juli 2010

Kyllingbryst med brie, bacon og charon saus

Hei folkens. Har ikke vert så mange innlegg denne sommeren, men det har sine naturlige grunner.
 Det har blitt mye grilling og det er vel noe vi alle er ganske gode på kanskje. 
I det siste har det derimot dukket opp flere dager med annledning for å lage spennende retter til middag inne.

Vi ble tipset om denne måten å tilberede kylling på for en tid tilbake, og den må bare deles med flere.


DETTE TRENGER DU:

( til 4 )

4 kyllingbryst
En pakke bacon
En brie (finn din favoritt brie, vi valgte en som ikke var for salt siden den skulle stekes med bacon)

En pakke med hele asparges
En pakke med dulcita tomater

SLIK GJØR DU:

Snitt alle kyllingbrystene i midten, men ikke helt gjennom. 
Skjær brien i passe tykke skiver og legg de i midten av kyllingbrystet.
Snurr bacon rund hele kyllingbrystet og gjør klar for steking.

Gjør klar stekeovnen til grønnsakene og sett den på ca 180 grader.
Legg aspargesen og tomatene over på et ildfast fat og ha over litt olje, salt og pepper.
Sett de inn i ovnen.
Sett stekepannen på middels til høy varme. Ha i litt melange og stek kyllingbrystene til de er gyllenbrune på begge sider,  legg over i ildfast form, og sett de inn med grønnsakene i 5 til 10 min.
Følg med på grønnsakene og stikk gaffel i aspargesen. Den skal ikke vere for bløt, så ta den ut i tide.

Mens alt dette gjør seg klart, lager du en charon saus....

DETTE TRENGER DU:

(en litt forenklet variant)

ca 4 ss hvitvinseddik
3 eggeplommer
220 g smør
ca 2/3 spiseskjeer tomatpure

SLIK GJØR DU:

Sil ut eggeplommene og ha plommene i en egen bolle og pisk de til de er luftige
Smelt smøret, men ikke la det bli brunt.
Hell det smeltede smøret med tynn tynn stråle, og sakte over de piskede plommene mens du rører det hurtigt inn i eggene. Når alt smøret er rørt inn, tilsetter du litt av gangen, hvitvinseddik og tomatpure.
Det skal smake mye tomat av sausen. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker om den er for syrlig for din smak.

Denne retten kan fint spises med kunn grønnsaker, men smaker godt med både ris og poteter om man vil.

Barn liker også denne retten veldig godt, og er du vant med barn som ikke liker modne oster, så vil de ikke merke dette da osten smelter seg inn i kjøttet.

Nyt middagen og nyt de siste sommerkveldene.

 Hilsen fam. Carlie












0 kommentarer:

Recent Posts