onsdag 9. juni 2010

Ovnsbakt Salmalaks og purrepoteter.



Fisk er alltid et diskusjonstema her i familien. Noen har "noia" for bein, noen for smak, og noen liker ikke konsistensen på enkelte fisketyper. En fisk vi alle elsker er Laks. Den fungerer like godt på grillen, kokt, stekt, bakt, og til og med rå! Idag fant vi et tips på baksiden av sausposen:  "Lofotens Fiskesaus".
Vi bruker veldig ofte "pose" sauser/supper som basis på travle dager, men følger sjelden oppskriften bakpå. Her fikk vi i allefall en god ide og testen den....

DETTE TRENGER DU:


Salma Laks ca 600 gr eller mer
2 poser med Lofotens Fiskesaus
Fløte
Creme Fraiche
50 gr Melange
Revet ost
En knivspiss hver av salt, sukker, karri og gressløk

TIL PURREPOTETER:

10 poteter i normal str
En purreløk
50 gr melange
1 ss Creme Fraiche
En knivspiss med salt

SLIK GJØR DU:


Kok opp vann i en kasserolle og ha i litt salt. Del opp laksen i passende stykker. La Laksen trekke i ca 10 min. Legg stykkene over i en ildfast form.

Tilbered 2 poser saus med 4 dl vann, 1 dl fløte, en stor spiseskje Creme Fraiche, krydder og smør.
Hell sausen over fisken og dryss over revet ost.

Dette gratineres i ti min, på 250 grader midt i ovnen.

POTETENE:

Skrell potetene og hakk purreløken. Kok dette sammen til potetene er gjennomkokt. Sil ut vannet og begyn å grovmos sammen med smør og salt til du har ønsket konsistens.

Kan tenke meg at dette er veldig godt med hvitvin, men........"må vente til Freda´n"

Bon appetit fra Nich og Katrine

0 kommentarer:

Recent Posts