onsdag 17. februar 2010

Smørstekt Entrecote med Røsti Poteter



Merk: Bildet er lånt fra VG, da jeg har kamera problemer ;)

(Min så enda bedre ut)

For noen år tilbake fikk jeg en oppskrifts bok i gave av VG, og på mandag brukte vi den for første gang.
Dominic traff meg på butikken, og hadde bestemt at dette skulle vi spise den kvelden.

Du trenger:

Biff (Jeg valgte Entrecote)
Poteter
Hvitløk
Tomater
Rømme
Salt og Pepper

Slik gjorde jeg:

Grovrasp Potetene, og få barna til å bland in salt, pepper og presset Hvitløk (2 fedd hos oss)
Skjær kjøttet i lange strimler

Lag "kaker" eller "burgere" av Potet blandingen, min blanding hadde mye veske, så jeg måtte presse hardt for å lage en fin kake. Stek de i smør til de er gylne, og legg de i ovnen på 150 grader mens du tilbereder Kjøttet.

Stek kjøttet i smør, gjerne litt understekt for de voksne om du liker det litt rosa.

Skjær tomatene i skiver, og fres de i noen korte minutter.

Legg en Potet Røsti på en tallerken, legg noen saftige kjøttstrimler opp på det igjen, Tomat opp på det, enda en Røsti, enda en Tomatskive, og topp det hele med en stor spiseskje med Rømme eller Creme Fraiche. Alternativer til Rømme er en hvilken som helst saus som passer til Biff.

Dette var den beste retten jeg har laget på lenge, en klar 6´r! Da var det hyggelig at Siv var på besøk og fikk dele gleden med Casa Carlie.

Takk VG, Enjoy.

0 kommentarer:

Recent Posts