mandag 8. februar 2010

Laks med Sautert Squash

Har dere hørt om "middag til under hundre lappen"?

Det er en kampanje Rema 1000 har. Helt genialt for barnefamilier. Vi fulgte et helt ukes menyprogram  og handlet inn klar til 7 middager. Og med innkjøp av alle råvarer,  kjøtt og tilbehør,  kom en uke med middagsmat til fire stk på ca 700 kr.
Erling Sundal var første mann ut. Denne gangen er det  Benito Nava som har designet menyen. Rettene er Italiensk inspirert og mange smaker fantastisk.

Vi har i dag valg en rett fra hans forslag. Vi legger ut menyen her, men dere får også ett større meny utvalg på :

http://www.rema.no/kampanje/under100italia/?gclid=CKjH0Y6e458CFZss3godOUjdgQ

Du trenger:


Naturell Laksefilet (4X125 g)
En squash
En gul løk
En sitron
Persille
500 gr poteter

Fremgansmåte:
Bruk en ostehøvel og lag lange remser av squashen. Finhakk en løk. Varm opp en stor panne med litt olivenolje og surr løken til den blir blank. Tilsett squashen og 1 dl hønsebuljong og sauter i ca 5 minutter. Pensle laksen med olivenolje og stek den i en grill- eller stekepanne i ca 3 minutter på hver side, litt kortere tid hvis du vil ha en rosa kjerne. Dryss over finhakket persille. Smak til med saften av 1?2 sitron, salt og nykvernet pepper. Server med kokte poteter eller potetstappe.
Ønsker du asiatisk vri? Lag en liten saus av 3 ss soyasaus, 1ts finhakket chili, 1 fedd hvitløk, 1 ss sitronsaft, 2 ss olivenolje og 1ts honning. Hell sausen over fisken og server.
Denne middagen skal utifra bruk av foreslåtte varer koste kr 91. 
Ikke verst det for en nydelig lakse middag.

0 kommentarer: