søndag 7. februar 2010

Kjøttkaker og poteter, Dominic´s nr 1!


Hadde sett for oss all slags deilig middag i dag, men spurte sønnene om middagstips og da var ikke svaret vanskelig; KJØTTKAKER!!!!!
Ok...kjøttkaker.
Da må vi ærlig innrømme at det ikke alltid blir 100% hjemmelaget altså,  men noen justeringer må vi alltid gjøre for å få frem den smaken vi ønsker.

Slik gjør vi det:

-1 pk Franske Amandine poteter som du setter til koking i ca 15 min.
-kok opp ønsket mengde gulerøtter, men ta de av platen før de blir bløte-barn liker tyggemotstand.
-1 pk kjøttkaker/medisterkaker eller om du har TID hjemmelagde kjøttkaker.
-1 pk kjøttkakesaus, men her ligger hele forandringen i forhold til ferdigmat kontra hjemmelaget.
Vi følger ikke oppskriften på posen, men lager heller vår egen vri.
Ta en god klump med melange smør i en kjele. La smøret smelte til det blir nøttebrunt. Hell posens innhold oppi smøret og visp det godt inn. La blandingen boble litt.  Ha vann klart og spe det ut til en litt tykkere grøt konsistens for deretter å jevne ut resten med melk. Mens sausen småkoker har du i brunost skiver og tyttebersyltetøy.  Til slutt legger du kjøttkakene oppi gryta og lar det få ett lite oppkok. Da er middagen klar på under 20 min og barna elsker det.
Server retten med litt hakket vårløk over potetene, det gir retten ett spennende preg.

God middag.

0 kommentarer:

Recent Posts