torsdag 4. februar 2010

Creamy Chicken with Spinach

I dag falt valget på kylling. Denne gangen i en slags gryte med Macaroni.

Måten vi lager det på gjør at det smaker MYE, og vi voksne liker det sterkt i tilleg.
Siden forberedelsene består av finhakking og steking, er det ikke mye barna bidrar med, men det å legge spinaten i stekepanna er en hyggelig oppgave for de litt eldre.

Til innkjøp av varer beregnes ca 160 NKR

Dette trenger du: (serverer 4)

4 kylling bryst
Fullkorns makaroni evt annen pasta eller ris.
1 pk Matfløte
4 Hvitløks fed
1 Hel Chilli
1 pose vasket og fersk Spinat
Salt og grovkvernet Pepper

Slik gjør du:

Kok opp Macaronien i saltet vann, evt med litt Olivenolje, mens denne koker går du videre til resten.

Finhakk 5 hvitløksbåter.
(Vi knuser de med kniven før vi finhakker, du kan godt bruke presse, men da går du glipp av en mulighet til å bli enda flinkere med kniven ;))

Skjær kyllingen i "bitesize" biter.

Bruken dyp stekepanne til å steke Kyllingen på sterk varme i smeltet Melange, til de blir gyldne i fargen. (NB: Ikke gjennomstek de!)

Når Kyllingen har ønsket farge, skru ned litt på varmen og tilsett fløte, hvitløk, og smak til med salt og kvernet pepper.

I det sausen kommer til kok tilsettes Spinaten. Vi anbefaler 250 gram med Spinat, da den mister volum i varmen, men dette bestemmer enhver "kokk" etter smak og behag.

La den småkoke under lokk til Spinaten er bløt, og server!

Vi voksne strør med hakket hel Chilli. Som drikke til maten, serveres gjerne isvann med Apelsinskiver.

Bon Appetit :)






0 kommentarer:

Recent Posts