fredag 26. februar 2010

Biff, Supersnadder.


Da var det helg igjen og da er man jo alltid klar for litt ekstra godt å spise. Anbefaler Biffsnadder til dagens valg for de sultene familier der ute. Det er enkelt å lage og smaker super godt, spesielt om du lager det fra bunn. I vår variant av Biffsnadder bruker vi masse Champignon, som forøvrig er perfekt for barna og skjære opp. Bare ikke forvent at bitene blir perfekte, men hva gjør vel det.

DETTE TRENGER DU:

Biff tenk ca 150 gr pr pers.

2 gule løk
4 sjampinjong
1 paprika

Pommesfrites, stekte poteter eller ris som tilbehør.

Til Bernaise:

2 egg
300 gr melange
1 ts Estragon/bernaise essens

SLIK GJØR DU:

Skjær opp biffen i passe bite størrelser.
Kutt opp grønnsakene (få hjelp av de små kokker til dette)
Stek kjøttet og krydre det til ønsket smak.
Stek så opp grønnsakene, men pass på at de ikke blir for bløte da barn ofte setter pris på litt tyggemotstand.


Bernaise:

Smelt ca 300 gr smør, men ikke la det bli brunt (blir for salt da)
La smøret kjøle seg litt ned mens du knuser to egg og bevarer plommen i en bolle for seg selv. Visp plommene godt opp og tilsett smør VELDIG sakte mens du konstant pisker. Omsider vil du få en fyldig saus. Når alt smøret er tillsatt (smak til på slutten hvor salt du ønsker det da saltet er det som ligger igjen i bunn av det smeltede smøret) tar du en teskje med estragon/bernaise essens oppi sausen og rør sammen. Ferdig.

Da har du gjort unna det meste. Nå legger du feks salat pomesfrites etc på tallerken sammen men kjøttet. Hell så over ønsket mengde med Bernaise og server ett deilig fredagsmåltid til de du er glad i.

GOD HELG FOLKENS.

Ps. har dere en oppskrift dere mener vi burde lage og legge ut her, så send oss oppskriften da vel!

Nicholas og Katrine


0 kommentarer:

Recent Posts