søndag 7. februar 2010

Kremet Blåskjell dampet i Champagne


Barn synes Blåskjell er både spennende og godt om du lærer dem å like det.


Dette er en rett vi kan spise mye av. Og i og med at man kan variere såpass mye med tilbehør og smak vil dette skjelden slå feil.

Handleliste til denne menyen er:

Nett med blåskjell
1 pk fløte
3 dl champagne (det som blir til overs nyter du med blåskjellene)
4 hvitløks fed
1 til 2 chilli
1 knivspiss ingefer
1 neve hakket koriander

Utstyr du trenger til denne retten:

Wok
sleiv
pølseklype

Kjøp ferske blåskjell på fiskehandleren eller feks på Meny. Vær litt kresen og velg det nettet med blåskjell du synes ser best ut. Hold blåskjellenne kalde til du skal bruke dem. 
Regel er åpne blåskjell= dårlig blåskjell som må ikke brukes.

Fremgangsmåten:

vask og rens hvert enkelt blåskjell. Åpne skjell kastes. 
Legg de rensede blåskjellen over i kaldt isbad til de skal dampes.
Bruk gjerne wok og tilsett 2 dl champagne eventuelt hvitvin. Når champagnen damper/koker legger du blåskjellene oppi, la de trekke til de åpner seg. 
Stå klar med pølseklypen og legg de over på en tallerken til du er fredig med alle.
Deretter tillsetter du presset hvitløk, chilli og ingefær og lar de putre en liten stund.
Så tilsetter du fløten og blander alle ingrediensenne og smaker det til med salt og pepper.
Deretter legger du alle blåskjellene oppi woken og vender de godt inn i sausen til alle skjell er dekket.
Så er det bare og øse det opp på en dyp talerken og nyte måltidet.

Vi bruker og spise dette med hjemmelaget urtebrød og aioli (oppskrift på dette kommer) .

0 kommentarer:

Recent Posts